Antonymer.nu logotyp

Antonymer till företagsam

Antonymer till företagsam

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till företagsam:

Mer information om ordet företagsam

Ordet företagsam består av totalt 10 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet företagsam i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 19 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 18 poäng.

Engelsk översättning av företagsam

Den engelska översättningen av det svenska ordet företagsam är enterprising.

Ordet företagsams popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet företagsam sker det i snitt varje månad ungefär 390 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till företagsam

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till företagsam kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till företagsam, eller vad som är motsatsen till själva ordet företagsam. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller företagsam. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till företagsam, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till företagsam, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till företagsam.

Närmeord till företagsam

Ord som innehåller eller liknar företagsam: oföretagsam


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är indolent en antonym till företagsam, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)