Antonymer.nu logotyp

Antonymer till förtjust

Antonymer till förtjust

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till förtjust:

Mer information om ordet förtjust

Ordet förtjust består av totalt 8 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet förtjust i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 23 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 22 poäng.

Engelsk översättning av förtjust

Den engelska översättningen av det svenska ordet förtjust är (även "förälskad") fond of, delighted with.

Ordet förtjusts popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet förtjust sker det i snitt varje månad ungefär 720 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till förtjust

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till förtjust kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till förtjust, eller vad som är motsatsen till själva ordet förtjust. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller förtjust. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till förtjust, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till förtjust, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till förtjust.

Närmeord till förtjust

Ord som innehåller eller liknar förtjust: förtjusning


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är indignerad en antonym till förtjust, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)