Antonymer.nu logotyp

Antonymer till glädjestrålande

Antonymer till glädjestrålande

Vi kunde hitta totalt tre antonymer (motsatsord) till glädjestrålande:

Mer information om ordet glädjestrålande

Ordet glädjestrålande består av totalt 15 bokstäver, varav 10 bokstäver är konsonanter och 5 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet glädjestrålande i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 29 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 30 poäng.

Andra sätt att hitta antonymer till glädjestrålande

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till glädjestrålande kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till glädjestrålande, eller vad som är motsatsen till själva ordet glädjestrålande. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller glädjestrålande. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till glädjestrålande, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till glädjestrålande, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till glädjestrålande.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är glädjestrålande en antonym till både långtråkig och tråkig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till glädjestrålande.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)