Antonymer.nu logotyp

Antonymer till tyst

Antonymer till tyst

Vi kunde hitta totalt tio antonymer (motsatsord) till tyst:

Mer information om ordet tyst

Ordet tyst består av totalt 4 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet tyst i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 10 poäng.

Engelsk översättning av tyst

Den engelska översättningen av det svenska ordet tyst är (om personer "som talar lite el. inte alls") quiet, silent.

Ordet tysts popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet tyst sker det i snitt varje månad ungefär 590 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till tyst

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till tyst kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till tyst, eller vad som är motsatsen till själva ordet tyst. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller tyst. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till tyst, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till tyst, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till tyst.

Närmeord till tyst

Ord som innehåller eller liknar tyst: hålla tyst, tystlåten, tystnad, vara tysta


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är tyst en antonym till både bråkig och bullrande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymer.nu kan ni hitta synonymer till tyst.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)