Antonymer.nu logotyp

Antonymer till tydlig

Antonymer till tydlig

Vi kunde hitta totalt femton antonymer (motsatsord) till tydlig:

Mer information om ordet tydlig

Ordet tydlig består av totalt 6 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet tydlig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 14 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 14 poäng.

Engelsk översättning av tydlig

Den engelska översättningen av det svenska ordet tydlig är clear, legible.

Ordet tydligs popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet tydlig sker det i snitt varje månad ungefär 1300 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till tydlig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till tydlig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till tydlig, eller vad som är motsatsen till själva ordet tydlig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller tydlig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till tydlig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till tydlig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till tydlig.

Närmeord till tydlig

Ord som innehåller eller liknar tydlig: obetydlig, obetydliga, obetydligt, otydlighet


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är tydlig en antonym till både allmän och dunkel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till tydlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)