Antonymer.nu logotyp

Antonymer till allmän

Antonymer till allmän

Vi kunde hitta totalt tolv antonymer (motsatsord) till allmän:

Mer information om ordet allmän

Ordet allmän består av totalt 6 bokstäver, varav 4 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet allmän i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 13 poäng.

Engelsk översättning av allmän

Den engelska översättningen av det svenska ordet allmän är public.

Ordet allmäns popularitet på internet

För att avgöra hur populärt ett ord är på internet brukar man räkna hur många gånger någon söker på ordet i någon av de vanligaste sökmotorerna, såsom t.ex. Google, DuckDuckGo, Bing eller liknande. För just ordet allmän sker det i snitt varje månad ungefär 2400 antal sökningar.

Andra sätt att hitta antonymer till allmän

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till allmän kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till allmän, eller vad som är motsatsen till själva ordet allmän. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller allmän. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till allmän, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till allmän, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till allmän.

Närmeord till allmän

Ord som innehåller eller liknar allmän: allmängiltig, allmänpreventation, allmänprevention


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är allmän en antonym till både detaljerad och enskild, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till allmän.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)