Antonymer.nu logotyp

Antonymer till avslå

Antonymer till avslå

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till avslå:

Mer information om ordet avslå

Ordet avslå består av totalt 5 bokstäver, varav 3 bokstäver är konsonanter och 2 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet avslå i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 11 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 11 poäng.

Engelsk översättning av avslå

Den engelska översättningen av det svenska ordet avslå är decline, reject, refuse.

Andra sätt att hitta antonymer till avslå

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till avslå kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till avslå, eller vad som är motsatsen till själva ordet avslå. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller avslå. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till avslå, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till avslå, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till avslå.

Närmeord till avslå

Ord som innehåller eller liknar avslå: avslappnad, avsluta, avslutning


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är acceptera en antonym till avslå, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)