Antonymer.nu logotyp

Antonymer till dyr

Antonymer till dyr

Vi kunde hitta totalt nio antonymer (motsatsord) till dyr:

Mer information om ordet dyr

Ordet dyr består av totalt 3 bokstäver, varav 2 bokstäver är konsonanter och 1 bokstav är en vokal. Om man skulle spela ut ordet dyr i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 10 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 9 poäng.

Engelsk översättning av dyr

Den engelska översättningen av det svenska ordet dyr är dear, expensive.

Andra sätt att hitta antonymer till dyr

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till dyr kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till dyr, eller vad som är motsatsen till själva ordet dyr. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller dyr. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till dyr, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till dyr, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till dyr.

Närmeord till dyr

Ord som innehåller eller liknar dyr: dyrbar


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är dyr en antonym till både billig och dålig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet. På vår systersajt Synonymerna.se kan ni hitta synonymer till dyr.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)