Antonymer.nu logotyp

Antonymer till oförmånlig

Antonymer till oförmånlig

Vi kunde hitta totalt en antonym (motsatsord) till oförmånlig:

Mer information om ordet oförmånlig

Ordet oförmånlig består av totalt 10 bokstäver, varav 6 bokstäver är konsonanter och 4 bokstäver är vokaler. Om man skulle spela ut ordet oförmånlig i något av de många populära ordspel som finns, så skulle man enligt metoden för att räkna grundpoäng i Alfapet få 23 poäng medan man i WordFeud skulle få hela 23 poäng.

Andra sätt att hitta antonymer till oförmånlig

För att kanske hitta andra ord som kan passa för att hitta antonymer till oförmånlig kan man göra sökningar på internet efter andra fraser. Som exempel kan man söka efter motsatsord till oförmånlig, eller vad som är motsatsen till själva ordet oförmånlig. Likaså kan man ställa frågor kring vad som är tvärtom, när det gäller oförmånlig. Ett annat sätt att angripa problemet kan vara att leta efter synonymer till oförmånlig, för att sedan söka efter antonymer och motsatsord till respektive synonymord. Det kan även vara en bra idé att söka efter förklaringa roch definitioner till oförmånlig, det kan också hjälpa till i jakten efter vad som är motsatsen till oförmånlig.


Vad är antonymer och synonymer?

En antonym till ett ord är helt enkelt ett ord som är helt motsatt ursprungsordet. Som exempel är inbringande en antonym till oförmånlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Motsatsen till antonymer är synonymer, vilka istället för att vara motsatsord specificeras som ord som skulle kunna ersätta ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Antonymer.nu hoppas att du som besökare tycker om sajten och får nytta av den. Både databasen med antonymer och själva sajten i sig är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan.

/Stefan (ansvarig för Antonymer.nu)